Veerhuis

Kleuren beïnvloeden mensen. Dit is wetenschappelijk bewezen. Rood is de kleur van vuur en bloed. Het bestrijdt kwalen die de fysieke kracht van de mens aantasten. Bezoek dus regelmatig HET VEERHUIS, het zal u goed doen.

Jazzclub HET VEERHUIS is wijd en zijd bekend in de wereld van de New Orleansmuziek. Jazzfans uit België en de ons omringende landen komen naar ons clubhuis dat elke 1e en 3e zaterdag van de maand (behalve juli en augustus) een live optreden biedt.

De bekendheid van de jazzclub heeft te maken met de inhoud en het niveau van wat er geboden wordt. Grote namen van de traditionele New Orleansmuziek traden in Klein Willebroek op. Van Louis Nelson, Kid Thomas, Kid Sheik, Willie en Percy Humphrey tot Paul Barbarin, Ed Garland, Jabbo Smith, Ernie Cagnolatti, Emmanual Sayles, Father Al Lewis, Thomas Jefferson, Alton Purnell, Sing Miller, Paul "Polo" Barnes, Don Ewell, Bill Russel met het ganse Ragtime  Orchestra enz. Daarenboven is HET VEERHUIS een van de oudste actieve New Orleans jazzclubs.

 

Jazzclub HET VEERHUIS is opgericht in 1970 met de bedoeling om de jazzmuziek uit New Orleans te propageren. In dat jaar kwam een pasgeboren orkest vanuit zijn nest in het café van Mit De Kogel overgevaren van de Veerdam op de Boomse Rupeloever. Bestemming: een eigen jazzclub te Klein Willebroek in het oorspronkelijk pand van de veerman. Vandaar de naam HET VEERHUIS.

In 1990 werd het inmiddels beroemde gebouw afgebroken met als reden het algemeen belang van de dijkwerken, de veiligheid van Klein Willebroek en de bouwvalligheid van HET VEERHUIS. Intussen werd er gewerkt aan een nieuw VEERHUIS. De werken vorderden gestaag. Het streefdoel: 1 september 1990 werd gehaald dankzij de onverdroten inzet van iedereen.

 

Dankzij de onbegrensde inzet van vrienden en/of vrijwilligers kan de jazzclub HET VEERHUIS al vanaf 1970 aan zijn doelstelling voldoen. Hieronder de namen in willekeurige volgorde:

 

Maria De Roos ● Etienne Wils ● Dirk Van de Mosselaer ● Jan Van Camp ● Ria Van der Auwera ● Greet Van der Auwera ● Lu Van Poele ● Annie Debie ● Paul De Niel ● Jos Dalemans ● Greet Denissen ● Peter Apers ● Paul Bal ● Chantal Andries ● Luc Bal ● Bernadette Vercauteren ● Marleen Delalieux  ● Christiane Vernimmen ● Guy De Maeseneer ● Marc Caeyers ● Martine Maenhout ● Roger Vanderseypen ● Greet Janssens ● Marc Lamberts  ● Lisa Roelants ● Koen Van Praet ● Jan Van Praet ● Marc Vermeulen ● Linda Van Acker ● Ernelle Vinck ● Daniel Voet ● Gerd Verrelst ● Katrien De Roos ● Tom Van Breedam ● Gaetan Corremans ● Emiel Simonis ● Jo Van den Broeck ● Marjan De Roos ● Monique Alliet ● Roos De Mayer ● Monne De Wachter ● Anne Dewit ● Christophe Du Tré ● Natasha Shapiro ● Ingrid De Mondt ● Cindy Vernimmen ● Greet Claes

 

Een ploeg in dienst.

U kunt lid worden van de jazzclub "HET VEERHUIS". Hiervoor ontvangt u ons clubblad en reductie op de entrees voor 2 personen. Bijkomende informatie bij de kassa in de jazzclub.